zaterdag 21 april 2007

ASV 3 KAMPIOEN!



ASV 3 – SMB 3 5½-2½
ASV 3 is twee matchpunten van de titel af, maar niemand praat erover. Bij ASV hebben ze geleerd van de afloop van de vorige competitie van ASV 2. Twee duels werden vooruitgespeeld. Ivo van der Gouw wist de sterke Hylke Veenstra op remise te houden na een enerverend potje. Fred Reulink draaide Lars Kurstjens de duimschroeven aan en won. In de resterende zes partijen zijn dus nog slechts drie bordpunten nodig. Naarmate de middag vordert, wordt het spannender. Zeker na een reeks van drie remises.

















Pieter van Groenestijn was achteraf ontevreden met zijn puntendeling tegen Gonzalo Tangarife. Bij Paul de Freytas werd veel geruild. Uiteindelijk restte een einspel met een vrije d-pion voor Jan Willem Siebers. Het was de vraag of die pion nu gevaarlijk kon worden of dat het kleinood nou zwak zou worden. Op die vraag kwam nooit antwoord. Ruud Wille kregen tegen oud-clubgenoot Paul Waenink wel aanval, maar de Nijmegenaar verdedigde zich nauwkeurig. Ook hier volgde na 2½ uur spelen een remiseaanbod. De druk voor de resterende drie ASV-ers werd door alle puntendelingen flink groter. Anderhalf punt was immers nog nodig. In een spannend vierde uur was het zoals zo vaak ASV 3 dat de tegenstander de baas was.
Eerst tructe Martin Weijsenfeld opponent Hans Quint. Kwaliteitswinst bracht de zege al nam de captain van ASV daar de tijd voor. Eerst miste hij nog een snel mat, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Ook Bijan Zahmat boekte na vier opeenvolgende nederlagen weer een zege. Het zegt iets over het ASV-talent..
Hij stond er toen het moest. In een gelijkopgaand duel kreeg Bijan Zahmat eerst een pion cadeau van Peter van den Berg en in tijdnood ook nog eens een stukMet ijzige kalmte maakte Bijan Zahmat de veertig zetten vol en direct daarna boekte hij de zege. Barth Plomp kon vervolgens de vrede tekenen met Désiré Fassaert. De 5½-2½ zege was de achtste winst op rij. Voor het eerst in de historie van ASV speelt ASV met drie teams in de KNSB-competitie.

ASV 3 - SMB 3 5,5-2,5
1. Gonzalo Tangarife - Pieter van Groenestijn (2060) 0,5-0,5
2. Ivo vd Gouw - Hylke Veenstra (2035) 0,5-0,5
3. Fred Reulink - Lars Kurstjens (1799) 1-0
4. Paul de Freytas - Jan Willem Siebers (1984) 0,5-0,5
5. Martin Weijsenfeld - Hans Quint (1981) 1-0
6. Ruud Wille - Paul Waenink (1963) 0,5-0,5
7. Barth Plomp - Desire Fassaert (1801) 0,5-0,5
8. Bijan Zahmat - Peter v.d. Berg (1781) 1-0

1 opmerking:

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met dit verdiende kampioenschap!

Ook namens de spelers van Meppel I

Gerhard Pauptit
Teamleider MSV I