maandag 23 januari 2012

ASV 3 komt net tekort tegen koploper Groningen 2

ASV 3 kon vrijuit spelen tegen koploper Groningen 2. En dat kwam het spel ten goede. Het begon slecht. Theo Jurrius raakte na een rekenfout tegen Uwe Rau een kleine kwaliteit kwijt. Bovendien stond Rau erg actief, wat al snel teveel van het goede werd voor Theo Jurrius. Jochem Woestenburg maakte echter weer gelijk. De dame van Peter Hendriks stond onhandig opgesteld. Een mooie combinatie leverde Jochem Woestenburg damewinst op. Daan Holtackers kreeg na een mindere voortzetting van Arjan Dijkstra het initiatief. Dat verzandde later in een gelijkstaand toreneindspel. Remise dus. Hierna pakte Groningen 2 de leiding. Tony Hogerhorst was te overhaast met zijn koningsaanval tegen Mark Kruit. Een nauwkeurig verdedigingszetje gaf de Groninger het initiatief. De tegenaanval was vervolgens messcherp. Ook bij Remco Gerlich ging het mis. In de tijdnoodfase kreeg Casper Rupert ruimtevoordeel. De druk op de stelling van Remco Gerlich werd groter en toen de ASV-er een tegendreiging miste, ging het alsnog mis. Kees Sep had tegen Erwin Zuiderweg het loperpaar, maardoor zijn verzwakte pionnenstructuur was dat voordeel niet genoeg voor winst. Invaller Jan Knuiman probeerde actief te worden op de koningsvleugel. Na een afwikkeling kwam Jan Knuiman echter in een minder paardeindspel terecht. Pieter Kruit behandelde dit niet goed en de ASV-er wist het eindspel zelfs nog te winnen.
Wouter Abrahamse kreeg vervolgens de ondankbare taak te proberen de 4-4 eruit te slepen. Wouter Abrahamse had wel een overwicht op de damevleugel, maar Rudolf Potze stond wel solide. Na allerlei complicaties in de tijdnoodfase ontstond een dameeindspel met een pion minder, waarin niets meer te proberen viel. Zetherhaling bracht de Groningse koploper het winnende halfje.

Jammer voor ASV 3, maar niet getreurd. Er is zeer verdienstelijk gespeeld en als dit niveau vastgehouden wordt, dan komen de punten vanzelf.

Geen opmerkingen: